Jadrolinija
Online Booking

Pretraži red plovidbe i kupi kartu online!

Prava osoba s invaliditetom / osoba smanjene pokretljivosti

POVLAŠTENI PRIJEVOZ OSOBA S INVALIDITETOM

Sukladno Zakonu o povlasticama u unutarnjem putničkom prometu osobe s invaliditetom imaju pravo na povlasticu od 75% od redovne cijene prijevozne karte za četiri putova­nja godiš­nje. Jednim putova­njem u smislu ovoga Zakona smatra se polazno – povratno putovanje kopno – otok ili obrnuto.

Kada  osoba s invaliditetom koristi pravo na povlasticu u unutar­njem putničkom prometu po ovom Zakonu ima pravo na besplatnu vož­nju za pratite­lja.

Osobe s invaliditetom i ­njihovi pratite­lji koriste ovu povlasticu na teme­lju objave (Obrazac 3 i  Obrazac 4 ) koje izdaje nadležni županijski ured, odnosno nadležno tijelo uprave za Grad Zagreb.

POVLAŠTENI PRIJEVOZ ZA VOZILA

Od dana 10.10.2018. godine uvodi se pravo na besplatan prijevoz osobnih automobila  na državnim trajektnim linijama s obvezom javne usluge za sljedeće kategorije korisnika:

  • osoba s invaliditetom kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više
  • HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja
  • invalidne osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100%

Pravo na besplatni prijevoz odnosi se na vozila registrirana na osobu s invaliditetom ili roditelja, skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

POSTUPAK OSTVARENJA PRAVA

Kako bismo putnicima olakšali putovanje, odnosno omogućili direktan ukrcaj bez odlaska u agenciju, omogućujemo slanje gore navedene objave putem e-pošte te mogućnost  slanja karata također putem e-pošte nakon izvršene uplate.

Postupak ostvarenja prava je sljedeći
:

  • Za svako putovanje potrebno je poslati novu zamolbu s relacijom i datumom putovanja najkasnije 3 (tri) dana prije putovanja.
  • Pravo na povlašteni prijevoz vozila ostvaruje se temeljem pismenog upita Službi prodaje Jadrolinije na passdept_h@jadrolinija.hr  ili fax 051 337  110. Uz upit potrebno je dostaviti sljedećerješenje o invalidnosti, osobnu iskaznicu osobe s invaliditetom, prometnu dozvolu koja glasi na ime osobe s invaliditetom ili na ime roditelja, skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, te dokaz o statusu roditelja skrbnika, zakonskog zastupnika. Po primitku odobrenja kartu možete podići  u agenciji Jadrolinije u luci ukrcaja.
  • Ukoliko niste u mogućnosti doći u agenciju, odobrenje popusta za gratis prijevoz vozila i objave za prijevoz putnika možete dostaviti agencijama Jadrolinije zavisno o relaciji putovanja na sljedeće e-mail adrese:

te uz eventualni upit za dodatnim uslugama (vozilo ili dodatne osobe koje nisu obuhvaćene Zakonom) dobiti ćete predračun, a po izvršenoj uplati putem e-pošte i prijevoznu kartu s kojom se možete ukrcati direktno na trajekt.

  • Kako bismo osigurali primjerenu pomoć i prilikom ukrcaja i iskrcaja s naših brodova svim osobama s invaliditetom i potrebom za posebnom pomoći, molimo da se prije svog putovanja jave agenciji Jadrolinije u luci ukrcaja.

       
       
       
 Kontakt
JADROLINIJA
Riva 16, 51 000 Rijeka, Hrvatska
Telefon:
Centrala +385 51 666 111
Prodajna mjesta/agencije
Fax: +385 51 213 116
e-mail
Ostale informacije
 
RED PLOVIDBE - GOVORNI AUTOMAT
tel: 060 321 321

Cijena: 1,74 kn/min (fiksni), 2,96 kn (mobilni)
PDV uključen
HT d.d., Roberta Frangeša Mihanovića 9, Zagreb
0800 1234 (info broj za usluge s posebnom tarifom)
Pratite najnovije vijesti putem RSS feeda

lijevi kantun footer
Ovo je službena stranica Jadrolinije. Jadrolinija jamči za točnost podataka samo na svojoj stranici. Red plovidbe podložan je promjenama.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku. Više informacija o kolačićima možete pročitati ovdje. Za nastavak korištenja web stranice JADROLINIJA.HR kliknite na gumb „Slažem se“.

Slažem se